perjuangan masih belum selesai

Posted by bosz Thursday, 19 June 2008

alhamdulillah...

tadi adalah paper terakhir untuk daur awal(pusingan pertama) harap nya saya melepasi semua subjek untuk pusingan awal dan tiada untuk pusingan kedua.. kalau gagal first round ada second round.. tapi semua orang pon tak nak secong round...

"mabruk..mabruk.." saya ucapkan pada semua kawan kawan sebab dah habis exam untuk syahadah..
ucapan tahniah itu saya ucapkan dengan 2 maksud yang berbeza....

satunya berbaur sindiran bagi mereka yang meniru dan berbincang dalam kelas peperiksaan.. satu kelakuan yang amat tidak baik dan tidak elok...

peperiksaan hanya kita dan ilmu kita bersama Allah.. layakkah kita memegang segulung ijazah kemenangan atau ijazah kejayaan yang sebenarnya kita dapat kecapi kejayaan itu dengan cara yang cukup BUSUK, JIJIK dan MeMALUkan... dengan cara meniru dan berbincang dalam semasa exam???
lepas tu kita bangga dengan kejayaan kita yang kita kata usaha kita dan doa sahabat..dan doa kita di makbulkan
lepas tu pulak adakah kita layak untuk menerima sebarang tawaran pekerjaan menggunakan sijil ijazah yang telah tercemar????
nak bagi makan anak bini dengan nafkah yg kotor??? akan jadik darah daging?? zuriat kita macam mana nanti???
sanggupkah kita??? tapi itu semua telah berlaku... mabruk...
insaflah sahabat... pintu taubat masih terbuka.. pohon pada NYa akan keberkatan ilmu dan segalanya

keduanya tahniah itu saya kalungkan buat semua yang jujur dan memang BERSIH dalam peperiksaan nya.. tak meniru jauh lagi berbincang.... sahabat semua yang jujur itu sebenarnya jujur pada diri sendiri agama dan pada Allah.. itu sebenarnya kejayaan... antum sudah pon berjaya dengan cemerlang... mabruk.....

***

ramai yang bertanya.... apa projek bosz lepas habis exam nie???

bosz : perjuangan masih belum selesai.. peperiksaan hanya sebahagian dari kehidupan yang perlu diteruskan.. banyak lagi amanah dan tanggungjawab yang terpikul yang perlu di settle kan

tit...tit..... (msg masuk)
"esok datang rumah perak lepas subuh... ada LIqa AJKT...."

kan dah kata.... okaylah..ade keje nak buat

0 comments

Pengunjung

Kawan Kawan Bosz